Wat kan smart building je opleveren?

Smart building is steeds meer in opkomst. Het is een manier om efficiënt samen te kunnen werken en volledig productief te kunnen zijn. Diverse factoren kunnen hieronder vallen.
Zo is er steeds meer sprake van Internetverbinding en Internet of Things, waarbij steeds meer systemen, producten en mensen onderling met elkaar verbonden kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimmere software, sensoren of een verbetering van de netwerktechnologie. Hierdoor kunnen mensen makkelijker en sneller met elkaar communiceren en bepaalde systemen kunnen zelfsturend worden waardoor mensenwerk minder nodig is.
Bovendien is elk ‘slim gebouw’ voorzien van die technologie die ervoor kan zorgen dat mensen in het kantoor hun activiteiten kunnen uitvoeren want het menselijk gedrag wordt door middel van sensoren beter herkent. Bovendien is het volledig toegepast op Het Nieuwe Werken.
Het biedt meerdere voordelen om bezig te zijn met Smart Building.
Allereerst brengt de digitalisering met zich mee dat het gebouw effectiever en efficiënter ingericht zal worden. Hierdoor is er ook minder sprake van onderhoud want de slimme apparaten die bij het concept ‘smart building’ horen, zorgen ervoor dat storingen die nu vaak optreden beter voorkomen kunnen worden. Verder zorgt smart building voor lagere energiekosten omdat het gebouw duurzamer ingericht is. Energie wordt gemeten en daarop wordt gereageerd, en hierdoor kan er op de energierekening bespaard worden. Zo wordt er bijvoorbeeld alleen op bepaalde plekken verlicht daar waar mensen het nodig hebben. Bovendien zal er sprake zijn van een vooruitgang van de leefomgeving voor de gebruikers, omdat het klimaatsysteem goed afgestemd kan worden op de behoeften van de mensen. Denk bijvoorbeeld aan de beheersing van luchtvochtigheid of het afstemmen van warmte of koeling.
YNNO is een bedrijf wat zich bezig houdt met het integreren van Het Nieuwe Werken bij organisaties. Zij doen dit aan de hand van verschillende technieken, bijvoorbeeld aan de hand van agile werken maar ook met smart building; het fysieke aspect. Wanneer je wil weten hoe ze smart building toepassen en wat ze eronder verstaan, kun je kijken op smart buildings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *